VATANDAŞ, VAN HALKINA ACİL ÇAĞRIDA BULUNDU

TAKİP ET

Van ilinde bulunan sorunları tek tek sıralayan vatandaş, memleket için önemli bilgilere yer verdi.

Van, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Çelebibağı, Erciş, Ünseli, Tuşba, İpekyolu, Edremit, Çiçekli, Gevaş ilçeleri ve beldeleri için acil çağrı olduğunu vatandaş ifade etti.


Van Gazetesi haber sitesine gönderilen yazılı açıklamaya göre; Vatandaş,”


● Buralardaki dere ve kanallar acilen detaylı, özenli, titiz, yoğun, yaygın ve profesyonel şekilde temizlenmelidir. 
● Buralardaki kıyı ve sahillerde bir tek izmarit, bir tek çöp dahi kalmayacak şekilde detaylı ve titiz bir temizlik seferberliği yapılmalıdır. 
● Buralardaki kıyılar boyunca dip çamurunu ve yüzey kirliliğini temizleyen onlarca araç ve ekipman, her birinde bu işleri hızla ve profesyonel şekilde yapan ekipler oluşturulmalıdır. 
● Buralardaki sahil ve kıyılarda ülkemizdeki ve dünyadaki örnek teşkil eden deniz ve göl kıyısındaki şehirler gibi SAHİL BANDI, YEŞİL KUŞAK ve REKREASYON ALANLARI oluşturulup bütün sahil ve kıyılar enfes alanlar haline dönüştürülmelidir. 
● Buralarda Atık Su Arıtma Tesisleri ile bütün kanalizyon ve atık sular yüzde yüz arıtılmalıdır. Göle bir kova dolusu kirli su bile akıtılmamalıdır. 
● Buralarda göl kıyısından enine olacak şekilde en az 100 metreye kadar, en çok 300 metreye kadar özel yerleşim ve kullanım tamamen bitirilmelidir . Sahil ve kıyılar yasaların emri gereği ücretsiz biçimde bütün vatandaşların kullanımına açık olmalıdır. 
● Bütün buralarda kıyı ve sahillerin en güzel burunlarını, en güzel koylarını, en güzel kıyılarını işgal eden ve özel mülkiyete dönüştüren oteller, tesisler, işletmeler, bahçeler, restaurantlar, yazlıklar, iş yerleri ve yapılar kesinlikle buralardan kaldırılmalıdır. Bütün bu güzel ve gözde alanlar göle kıyıdaş olan bütün Van ve Bitlis ili, ilçeleri, beldeleri ve köylerindeki vatandaşlara açık ve ücretsiz olmalıdır. 
● Bütün buralarda Mart  2023- Aralık 2023 arasında onlarca, yüzlerce çalışma ile Van Gölü buralara zenginlik, güzellik ve değer katan doğal bir sit alanı olarak hayat kazandırmalıdır.

DAKA, DAP İdaresi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Van Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçe belediyemiz, İl ve İlçe Kültür ve Turizm Müdürlüklerimiz,  Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz vb. kurum ve kuruluşlar Van'ın, 13 ilçesinin, beldelerinin, köylerinin ve adalarının içerisinde bulunan tarihi camiler, medreseler, kaleler, surlar, kümbetler, mezarlıklar, kiliseler, manastırlar, şapeller, köprüler, tarihi kalıntıların tamamının tek tek envanterini çıkarmalı, listelemeli, haritasını oluşturmalı ve ardından tamamını restore etmeli, bakım ve iyileştirmelerini yapmalı, çevre düzenlemesi ve peyzajlarını yapmalı, ışıklandırma ve kamera sistemlerini oluşturmalı, koruma ve temizlik görevlisi tahsis etmeli, ulaşımlarını kolaylaştırmalı, yollarını genişletip asfaltlamalı, ardından tanıtımlarını yapmalı ve Van'ın yüzlerce tarihi yapı ve mekanıyla turistik bir kent olarak ortaya çıkmasını sağlamalı. Çünkü Van'ın yüzlerce yerinde tarihi yapılar ve alanlar mevcut.”dedi.
 

Van Haber , Van haberleri ,

Van Van haber DAKA DAP Kültür Turzim