Van'ın Gözdesi: İnci Kefali Göçü Festivali başlıyor

TAKİP ET

Van'ın incisi Erciş'te düzenlenecek Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali, ünlü sanatçıların konserleri ve çeşitli etkinliklerle dolu 3 gün süreceği bekleniyor.

Göç yolculuğunun en iyi izlendiği Erciş Balık Bendinde gerçekleşecek festival, illüzyon gösterilerinden ses yarışmalarına, halk oyunlarından güreşe kadar zengin bir içerik sunacak.

Van Valiliği ve Erciş Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek olan Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali'nin programı belli oldu. 31 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, zengin içeriğiyle vatandaşları bekliyor.

Festival kapsamında 3 ünlü sanatçının konser vereceği duyuruldu. Bunun yanı sıra, illüzyonist gösterileri, ses yarışmaları, resim ve şiir etkinlikleri, halk oyunları, güreş, tekvando ve jodu gibi birçok farklı etkinlik yer alacak. Festival, Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenecek ve 3 gün sürecek.

Program şu şekilde:

31 Mayıs (Cuma): Festival, saat 14:00'te protokol konuşmalarıyla başlayacak. Sergi çadırları gezilecek, inci kefalı göçü izlenecek ve akşam saatlerinde Selçuk Balcı'nın konseriyle ilk gün son bulacak.

1 Haziran (Cumartesi): Engelli bireylerin etkinlikleri, güreş, tekvando ve jodu gösterileri, yerel sanatçıların konseri ve akşam saatlerinde Ezginin Günlüğü'nün sahne alacağı ikinci gün programı olacak.

2 Haziran (Pazar): İlizyon ve kukla gösterisi, Erciş ses yarışması, yerel sanatçıların performansları ve akşam saatlerinde Pirhani'nin konseriyle festival sona erecek.

Festival, dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayabilen ve yumurtalarını bırakmak için tatlı sulara göç etmek zorunda kalan İnci Kefali balığının göç yolculuğunun en iyi izlendiği Erciş Balık Bendinde gerçekleşecek. Geçen yıl 10. kez düzenlenen festivalin bu yılki etkinlikleri, 31 Mayıs'ta başlayıp 2 Haziran'da sona erecek.

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilecek festival boyunca birçok konser, yarışma ve gösteri gerçekleştirilecek.

 

 

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan - Van Haberleri

 

 

van festival vanhaber vanhaberleri