Van halkı Mescidi Aksa için sokaklara indi

TAKİP ET

Vanda Son durum! Van'da STK'lar ve vatandaşlar, gece sokaklara inerek Mescidi Aksa'da Filistinlere saldırılarını sürdüren İsrail'i protesto etti.

Van'da toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, Mescidi Aksa’da Filistinlere saldırılarını sürdüren İsrail’i protesto etti.

Vatandaş:”Katil İsrail devletinin gözbebeğimiz olan Mescidi Aksa’ya saldırısı Kudüs’ü ilhak planıdır. 1941’den itibaren adım adım gerçekleştirdiği ilhak planını burada temin etmek, katil İsrail’in uygulamalarını kahrı perişan etmek için bugün buradayız” dedi.

Vatandaş,”Kudüs demek Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek Şam, Bağdat, Kahire demektir. Kudüs demek Meşhed, Kum, Tahran demektir. Kudüs demek Diyarbakır, Ankara ve İstanbul demektir. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs’e sahip çıkmak, İstanbul’a, Bağdat’a, Şam’a, Tahran’a, Beyrut’a, Kahire’ye ve Mekke’ye sahip çıkmaktır. Biz biliyoruz ki Kudüs’e sahip çıkmak Müslüman ya da değil tüm mazlumlarının dertleriyle dertlenmektir. Kudüs’e yürümek Müslümanların yeryüzünün Firavunlarının, Nemrutlarının, Ebu Leheblerinin zulümlerinden kurtuluşunun en önemli sembolüdür” dedi.

Detaylar geliyor…

İsrail, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Filistin , Filistinliler, Kudüs,
 

van i̇srail türkiye büyük millet meclisi filistin filistinliler kudüs