Van'da yağmurların coşkulu geri dönüşü!

TAKİP ET

Van'da hava durumu,5 ilçede sağanak yağışın kapıda olduğu vatandaşların tedbirli olması için uzmanlar uyarıda bulundu.

Van  ve çevresi hava durumu açısından önemli bir değişiklikle karşı karşıya. Haftanın başında yağışlı bir perde ile başlayan Van, hava sıcaklıklarının da düşmesine tanıklık ediyor. Bugün Van'ın bazı ilçelerinde de yağışlı bir hava bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Van'ın 5 ilçesinde bugün öğle saatleri ile akşam saatleri arasında aralıklı sağanak yağışlar yaşanması tahmin ediliyor.

Havanın parçalı ve az bulutlu olacağı bölgede, öğle saatleri ile akşam saatleri arasında Van'ın güneyi, Bitlis'in güneydoğusu ve Hakkari'nin kuzeybatısında yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği belirtiliyor.

Tahminlere göre, bugün Van'ın Bahçesaray, Başkale, Çatak, Gevaş ve Gürpınar ilçelerinde hava parçalı ve az bulutlu olacak, ancak öğle ile akşam saatleri arasında bu ilçelerde yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlar yaşanması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında da farklılıklar gözlenecek. Van'da bugün en düşük sıcaklık 1 derece ile Çaldıran ilçesinde ölçülürken, en yüksek sıcaklık ise 22 derece ile Bahçesaray ilçesinde olması tahmin ediliyor.

Van ve çevresindeki bu hava koşulları, vatandaşların dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını gerektiriyor. Sağanak yağışlarla birlikte yolculuk yapacak olan sürücülerin de yolda güvenli bir şekilde ilerlemeleri önemlidir.

 

 

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

 

 

van hava durumu sağanak yağış