Van'da İlk Kent Ormanı

TAKİP ET

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Van'ın ilk, Edremit'in ise ikinci kent ormanı oluşturuldu.


Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında Edremit Kent Ormanı oluşturuldu. Edremit'in ikinci kent ormanı, Van'ın ise ilk kent ormanı özelliği taşıyacak olan 300 dönümlük arazinin 55 dönümlük alanına  2500 ağaç dikildi. Kalan diğer alanlara da dikimlerin yapılacağı bildirildi. 
 Dikim sonrası açıklama yapan Vali Bilmez, “11 Kasım, Türkiye’de ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak belirlendi. Bu kapsamda geçen yıl Van ilimizde 50 binin üzerinde ağaç dikildi. Bugün de ilimizin genelinde 13 ilçemizde 24 bin 800 ağaç dikildi. Şu an ağaç diktiğimiz Edremit ilçemizde belediyemiz ile Orman Müdürlüğümüzün ortaklaşa organize ettiği 2 bin 500 ladin ve sedir ağacı dikimini gerçekleştiriyoruz. Geçen sene dikilen ağaçların yüzde 80’i tuttu. Tutmayan ağaçların hepsi Orman Müdürlüğümüz tarafından yenilendi. ‘Bu ağaçlar tutmuyor, yanlış zamanda dikiliyor’ deniliyor. Böyle bir şey asla söz konusu değildir. Ağaçlarımızın hepsi tuttu. İnşallah diktiğimiz fidanlar sayesinde Van’da kişi başına düşen yeşil alanın arttığı, oksijen havası güzel olan ilimizin daha da güzelleşeceğini ve bu ormanlık alanda insanlar Van Gölü’nü seyrederek, etkinlikler yapacağını umuyoruz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ev sahipliği yapan Edremit Belediye Başkanımız İsmail Say’a özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
 


VAN GAZETESİ
 



vanda i̇lk kent ormanı van gazetesi kent ormanı orman kent mehmet emi̇n bi̇lmez vali̇ van milli ağaçlandırma günü ağaç kent orman edremit oğuzhan dönmez yüksel yiğit ali karabağ tuğgeneral van gölü muhammet fuat türkman ismail say stk ülker cem kaplan