Van'da hava durumu alarmı!

TAKİP ET

Meteoroloji sarı kod uyarısı verdi. Bugün kuvvetli yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

 Van için sarı kod uyarısı bugün kuvvetli yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bu durum sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabilir. Dolayısıyla, dikkatli ve tedbirli olmak önemlidir. Güncel hava durumu bilgilerine dikkat ederek, gerekli önlemleri almak her zaman akıllıca olacaktır.

Meteorolojik değerlendirmelere göre bugün Van’ın da aralarında olduğu bölge genelinde aralıklı gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Van genelinde zaman zaman etkisini artıracak olan kuvvetli yağış nedeniyle sarı kod uyarısında bulunuldu.

Van’ın Tuşba ve Edremit ilçeleri hariç diğer ilçeler için sarı kod uyarısında bulunan Meteoroloji, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini hatırlattı.

Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin edilirken, yağışların öğle saatlerinden itibaren ise Hakkari il geneli, Van’ın güney ve doğu ilçeleri ile Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.

 

 

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan - Van Haberleri

 

 

 

 

van edremit yağış vanhaber