Van'da Haftalık Sağlık Analizi

TAKİP ET

Van ilinde bir haftada Van il Sağlık Müdürü ekipleri tarafından ambulans helikopter, kar ambulansı ve seminerler düzenlendi.

Van il sağlık müdürlüğü sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşıma göre; Van ilinde 2 hasta çocuk ambulans uçakla merkeze sevk edildi. Eğitim semineri düzenlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise; Van ili hakkında paylaşımda bulundu. Detayları Van Gazetesi ve Van Haber merkezinde.

VAN - Bahçesaray

"Bahçesaray Devlet Hastanesi’nde  tedavi görmekte olan yenidoğan bebek hastanın ileri tetkik ve tedavisi için helikopter ambulans ile SBÜ Van Eğitim Araştırma Hastanesi’ne nakli sağlanmıştır."

VAN - Şırnak 

"Şırnak Devlet Hastanesi’nde ensefalopati tanısıyla tedavi görmekte olan 1 yaşındaki  hastanın ileri tetkik ve tedavisi için helikopter ambulans ile SBÜ Van Eğitim Araştırma Hastanesi’ne nakli sağlanmıştır."

VAN - Eğitim 

"Yenidoğan ölümlerinin azaltılması, yenidoğan bakımında standardizasyon sağlanması ve eli yenidoğana değen her sağlık çalışanın bilgi ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla; Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS birimi tarafından ilimizde 22-23 Şubat tarihlerinde, SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi,  Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Özel Hastanelerde doğumhane, yenidoğan yoğun bakım üniteleri, yenidoğan servisleri ve çocuk acillerinde görev alan sağlık çalışanlarına yönelik, Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi düzenlenmiş olup kurs bitiminde başarılı olan katılımcılara eğitim belgesi verilmiştir."denildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

"Van'da motorize sağlık ekibimiz, olası sağlık hizmeti ihtiyacına karşı kayak severlerin hizmetinde. Arkadaşlarımız, kayak merkezindeki iki ayrı pistte yaşanabilecek vakalara 1,5 dakika ile en çok 5 dakika arasında ulaşabiliyor. Ama en iyisi kontrolü elden bırakmamak."denildi.

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - van haber - Wan 

Kaynak: Van il sağlık müdürlüğü