Van'da bu belediye halkın mağduriyetini giderecek

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Abdullah Zeydan, halkın maddi manevi mağduriyetini gidereceğini vurguladı.

Van Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Haziran ayı 1. Olağan Meclis Toplantısında Van Büyükşehir Belediyesi başkanı Abdullah Zeydan, sel bölgelerine kamulaştırma talebinde bulundu. Halkın mağduriyetini gidereceğini vvurguladı.

ZEYDAN, BU BÖLGEYE KAMULAŞTIRMA TALEBİNDE BULUNDU

Zeydan,“Saray ilçemizin Karahisar, Turan, Koçbaşı Örenburç, Kekikdüzü ve Keçikayası mahallerimizde ve Başkale ilçemizin Yurttepe Mahallesi Terazın mezrasında selden etkilenen yurttaşlarımız oldu. Karahisar mahallemizin içinde geçen bir dere var. Buranın ıslahı 15 yıl önce yapılmış ve standartlara uygun yapılmamış. Bu nedenle burada bir taşkın olayı da yaşandı. Temennimiz bir an önce Devlet Su İşleri’nin özellikle mahalle içlerinden geçen derelerde ıslah çalışmasını standartlara uygun ve acilen yapmasıdır. Burada maalesef taşkın risk bölgesinde bir yapılaşma da mevcut. Bir an önce bunlarla ilgili de ya kamulaştırma ya da halkımız ikna edilerek, çalışma yapılmalıdır” dedi.

ZEYDAN, MADDİ VE MANEVİ HALKIN MAĞDURİYETİNİ GİDERECEĞİNİ İFADE ETTİ

Zeydan,“Bizler olayın ilk anından itibaren, orada halkımızın yanında olduk. 11 loder, 2 ekskavatör, 2 greyder, 4 kamyon 1 hidromek, 2 su tankeri, 4 vidanjör ve 1 basın aracı ve gezici aşevimizle halkımıza hizmet veriyoruz. Telef olan hayvanlarımız var. Tarım arazileri zarar görmüş. Bizler burada mağdur olan zarar gören bütün yurttaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ayrıca İlgili arkadaşlarımız hasar tespit konusunda çalışmalarına hızlıca başladı. Halkımızın mağduriyetlerini giderme noktasında maddi manevi halkımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Van Büyükşehir Belediyesi - Basın Birimi

Van – Van Haber – Van Gazetesi – vanhaber – Van Haberleri

Van Büyükşehir Belediyesi Van vanhaber maddi