Van'da bir mahalle karantina uygulaması sona erdi

TAKİP ET

Van İpekyolu ilçesinde bulunan ortanca mahallesi koronavirüs tedbirleri amaçlı karantinaya alınan mahalle bugün sona erdi.

İpekyolu İlçemiz Ortanca Mahallesinde 5 Mayıs 2020 tarihinden bu yana devam eden “Genel Karantina”   09.06.2020 tarihi ve saat 10.00 itibari ile sona ermiştir.

5 Mayıs 2020 tarihinde 6 vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine,  karantinaya alınan Ortanca mahallesindeki genel karantina sonlandırılırken, vatandaşların; günlük hayatlarında sosyal mesafeye dikkat etmeleri,  kişisel hijyen kurallarına uymaları, maske takmaları ve sağlık kuruluşlarının tavsiyelerine azami şekilde uymalarının, hastalığın yeniden tekrarlamasının veya bulaşmasının önlenmesinde önemli olduğu vurgulandı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca yapılan açıklamada; Mahallede devam eden karantina sürecinde yeni vakaya rastlanmadığı, mahallede ikamet eden vatandaşların izlem sürelerinin de tamamlandığının  belirtilerek ;  “Kaymakamımız Sayın Sinan Aslan başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 08.06.2020 tarihli ve 1593 sayılı kararıyla Ortanca Mahallemizdeki Genel Karantina süreci 09.06.2020 tarih ve saat 10:00 itibari ile sonlandırılmıştır. Ancak pozitifliği devam eden eski vakalar bulunmaktadır. Pozitifliği devam eden vatandaşlarımızın ise ikamet ettiği hanelerde kati izolasyon uygulanacaktır. Genel karantinanın sonlandırılmasından sonra, hastalıkla mücadelede elde edilen kazanımları korumak amacıyla; vatandaşlarımızın belirlenen kurallara uymaları önem arz etmektedir.” denildi.

VAN GAZETESİ - 0544 409 0328
 

ortanca van haber son dakika van gazetesi ipekyolu