Van Ak Parti'de seçilen aday değişti mi?

TAKİP ET

Van Ak Parti'de iddiaya göre; seçilen aday değişti mi? Cumhurbaşkanı kime karar verecek?

Kulislerde gelen bilgilerden biri Abdullahat Arvas'ın aday olacağı ön görüldü. Bunun üzerine Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı revizeye mi gitti? Yoksa, kamuoyu yoklaması mıydı?

Van Gazetesi - Özel

Van ilinde seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte aday adayları ve başvuru dışı olan ama Van için düşünülen adaylar gündeme gelmeye başladı.

İddiaya göre; Eski Van Milletvekili Abdullahat Arvas'ın aday olacağından haberi olmadığı ve sadece Van Haber gündemine getirdiklerini ifade etmiş.

Ak Parti Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylığı için kimler başvurdu ve aday olma ihtimalleri söz konusu mu?

Ak Parti Van İl başkanlığına başvuruda bulunan aday adayları; Veysel Ürüm, Ayhan Kayatürk, Celal Şevgin vb. Aday Adayları başvuruda bulundu. Abdullahat Arvas'ın aday olarak gündeme gelmesi dengeleri değiştirdi.


Van ilinde gündeme gelen Abdullahat Arvas'ın aday seçilmesi diğer aday adaylarını etkiledi. İddiaya göre; Van Haber gündemine gelen Abdulahat Arvas'ın tekrar düşünülmesi hakkında söylentilere yer verildi.

Başvuruda bulunan aday adaylarının sahada aktif çalıştıkları ve tanıtım medya mecralarında büyük yatırımlar yaparak kendilerini ifade ettikleri gözlerden kaçmadı.

Veysel Ürüm, Van'da birçok yerde istihdam sağlayan ve halka hizmet edendir. aday adaylığını açıkladığı günden bugüne açık hava tanıtımları, sosyal medya ve haber kanalları çalışmaları, TV ve birçok alanlarda tanıtım gerçekleştirmesinin yanı sıra; halk ve esnaf gezileri yaptığı bilinmektedir.

Ayhan Kayatürk, Van ilinde İller Bankasında uzun yıllar hizmet ettiğinin yanı sıra; belediyelerin altyapısını ve işleyişini bilen aday adayları arasında. Açık hava tanıtımları, bazı sosyal medya ve haber sitelerinde tanıtımını gerçekleştirdi. Burhan Kayatürk'ün yakını olarak bilinen isimler arasındadır.

Celal Şevgin, Van halkı ile içiçe iş insanı ve Ak Parti'de önceki dönemlerde Van Milletvekili Aday adayıydı. Van Milletvekili Aday adayı olarak yer verilmemesinden sonra, kendi siyasi partisiyle arasını aralamadı. Van Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı adaylığına başvuru yaptı. Açık hava reklamı, sosyal medya ve bazı haber sitelerinde tanıtımlarını gerçekleştirdi. 

Ak partide başvuruda bulunan diğer aday adayları ise; kendilerini bütçeleri yettiği kadar tanıtmaya ve partilerine hizmet etmek için bazı yayın mecralarda kendilerini ifade ettiler.

MERAK EDİLEN VE VAN İÇİN ADAY GÖSTERMESİ İSTENİLEN ADAYLAR

Van ilinde en çok konuşulan ve Ak Parti Van il başkanlığına başvuru yapmayan ama halk tarafından pozitif görülen adaylar ise;

Hüseyin Çelik, Türkiye'de Van'ı ihya eden ve tanıtandır. Bakanlık ve birçok görevde yer alan Çelik, Van Büyükşehir Belediyesi için düşünüldü. Fakat, iddiaya göre; gelen teklifleri red ettiği vurgulandı. 

İsmail Say, Van Edremit Belediyesi Başkanı olarak görev yapan, 65 kalıcı eser haricinde birçok eser kazandıran, Edremit ilçesinde elinde geldikçe yatırım ve istihdam sağlayandır..Van ilinde güçlü isimlerden olan Say, tüm yatırımlarını ve çalışmalarını halka kazandırmış milletin sevilen belediye başkanıdır. Uzun süre Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak en çok konuşulan isimlerin arasında yer almaktadır. Bir kaç kez genel merkeze çağrılan Say'ın Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ya da Edremit Belediyesi Başkan Adayı olarak düşünülmelidir.

Zahir Kandaşoğlu, Vanlı iş insanı ve Vatso derneği başkanı olarak bilinir. Birçok işlere imza atan isimler arasında yer almaktadır. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın makamına özel ziyaret etmişti. Bunun üzerine Van ilinde en çok konuşanlar arasında yer almayı başardı. Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday olarak düşünülmektedir. Geçmiş dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisinde aday oldu. Van ilinde burukan aşiretinin önemli fertlerinden biridir. Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı veya İpekyolu Belediyesi başkan adayı olarak düşünülmektedir.

Burhan Kayatürk, Mevcut Van Milletvekili olarak görev yapan ve Cumhurbaşkanı ile geçmişten bugüne birlikte yol alandır. Avrupa Birliğinde görev alan ayrıca iş insanı ve Ayhan Kayatürk'ün yakın akrabasıdır. Son günlerde Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak düşünülmektedir.

İLÇELERE DÜŞÜNÜLEN GÜÇLÜ İSİMLER İSE;

Fatih Çiftçi, Van Erciş'te 2 dönem belediye başkanlığı yaptı. Erciş ilçesinin en çok istediği ve aday olduğunda kesin kazanılacak gözüyle bakılmaktadır. İddiaya göre; Cumhurbaşkanından teklif geldiğinde aday olacağı öne sürülmektedir.

İsa Berge, Van'da hemen hemen girdiği bütün oda seçimlerini kazanan halkla içiçe olandır. Her kesim ile irtibatı olan VAN ESOB Başkanı olan Berge, Van İpekyolu Belediyesine düşünülmektedir.

Necdet Takva, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıdır. Girdiği tüm seçimleri kazanan ama eski Van Büyükşehir Belediye başkan adayı olan küçük farkla kaybetti. Van'da güçlü ve saygın ailenin ferdidir. Xani aşiretinin önde gelen ailelerinden biri olarak bilinir. Van İpekyolu ilçesine düşünülen adaylar arasında yer almaktadır. İddiaya göre; giden teklifleri red ettiği öne sürüldü.

VAN'DA ADAY OLARAK GÖSTERİLEN ABDULLAHAT ARVAS OLMAZSA YERİNE KİM GELECEK? Sorusu akılları karıştırdı. Kamuoyu yoklaması mıydı? Yoksa, gerçek aday mı? Sorularının cevabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamada olacaktır.

Bunların yanı sıra ilçelerde aday olarak düşünülen;

Gevaş, Murat Sezer
Çatak, Abdurrahman Şeylan
Gürpınar, Hayrullah Tanış
Tuşba, Salih Akman, Eyüp Kızıltaş, M. Nuri Başdinç, Süleyman Oflas, Zeki Akyürek ( Tam araştırma tamamlanmadı.
Erciş, (Araştırma devam ediyor) 
Çaldıran, Şefik Ensari olarak düşünülmektedir.

Son olarak, kulislerde söylenenlere göre; Van ilinde 2024 yerel seçimlerde kesin adaylar belli olduğu fakat; Son dakikada değişenler söz konusu olduğu vurgulandı.

YORUM YAPARAK, DÜŞÜNCELERİNİZİ AKTARA BİLİRSİNİZ.
Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - keşfet - Google keşfet

Van Van Haber seçim aday