Türkiye, en pahalı pasaportlar listesinde

TAKİP ET

Türkiye, 10 yıllık pasaport maliyetiyle dünyanın zirvesine tırmandı.

Türkiye, 10 yıllık pasaport maliyetiyle dünyanın zirvesine tırmandı. Avrupa Birliği ülkeleriyle yaşanan vize krizi ve ekonomik etkenler, seyahat özgürlüğünü zorluyor."


Türkiye, dünyanın en pahalı pasaportları listesinde birinci sıraya yükseldi. 10 yıllık pasaport almanın maliyeti 8.623,30 TL olarak belirlendi. Bu rakam, 1 Ocak 2024 kuruyla 292,4 ABD dolarına denk geliyor.

Türk pasaportu, dünya genelinde 118 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunuyor ancak Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle yaşanan vize krizi, seyahat özgürlüğünü kısıtlayan önemli bir sorun olarak öne çıkıyor.

Dünyanın en pahalı pasaportları listesinde Türkiye'yi, 234 ABD doları olan maliyetiyle Meksika takip ediyor. Türkiye'nin en güçlü pasaportlar listesindeki sıralaması ise 52. sırada bulunuyor.

Diğer taraftan, dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Singapur ve Japonya gibi ülkelerde pasaport maliyetleri Türkiye'nin çok altında. Örneğin, Fransa'da 10 yıllık pasaport maliyeti 94 dolar iken, Türkiye'de bu rakam çok daha yüksek.

Türkiye'nin pasaport maliyetlerindeki yükselişinin arkasında, AB ülkeleriyle yaşanan vize krizi ve ekonomik faktörlerin etkisi olduğu belirtiliyor.

 

 

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan - Van Haberleri

pasaport vanhaber vanhaberleri