Şule Çet'te de 'iyi hal'

TAKİP ET

Şule Çet davası 'intihar mı cinayet mi' tartışmalarının ardından 1.5 yıl sonra sonuçlandı. 'Cinayet' diyen mahkeme, sanıklar Çağatay Aksu'ya 'iyi hal indirimi' uygulayarak müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis, Berk Akand'a 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencisi Şule Çet’in (23) 2018’de bir plazanın 20’nci katından düşerek ölümüne ilişkin Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın ‘kasten öldürme, nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetin yoksun kılmak’ suçlarından yargılandığı dava karara bağlandı. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Şule’nin babası İsmail Çet ve ağabeyi Şenol Çet, “Şikâyetçiyim, sanıkların cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

‘ALEYHİME BİR ŞEY YOK’

Son savunmasını yapan sanık Çağatay Aksu, cezalandırılmaları için herhangi bir delil bulunmadığını iddia ederek, “Adli Tıp Kurumu raporlarında bu suçlarla ilgili bir tane kanıt yok. Boğuşma olayı yok. Tecavüz bulgusu yok. Biri kafama silah dayasa birine tecavüz etmem. Yapmadığım bir şeyden nasıl ceza alırım? Benim Şule’ye dokunmuşluğum yok. Lütfen Allah rızası için delil varsa beni asın. Ama beni delil yokken tecavüzden, cinayetten nasıl cezalandıracaksınız? Yalan makinesine sokun beni, razıyım. Hiç iz bırakmadan cinayet mi olur, hiç iz bırakmadan tecavüz mü olur? Vicdanınıza sığınıyorum. Olaydan sonra günlerce rüyamda Şule’yi gördüm. En büyük vicdan azabını ben çektim. Sizin vicdanınıza çok güveniyorum. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Şule Çet e de iyi hal gazi Üniversitesi sanat ve tasarım fakültesi