SELAHATTİN DEMİRTAŞ ARTIK ADAY OLAMAYACAK

TAKİP ET

Cezaevinde tutukluluğu devam eden Selahattin Demirtaş'ın HDP 'den parti üyeliği düşürüldü. Adaylar için başvuru süreci başladı.


VAN GAZETESİ-VAN HABER

HDP 4.'üncü olağan Kongresi 23 Şubatta Ankara Arena'da yapılacak. Eş Genel Başkanlığa aday olmak için başvuru süreci başladı. Ayrıca Kongrede Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma kurulu üyeleri de seçilecek. 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ 'IN ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLECEK Mİ?

Kongre hazırlıklarına başlayan HDP, bu sene Selahattin Demirtaş'ın  Parti Meclisi üyeliğine seçilmesi bekleniyordu. Ancak verilen bilgiler doğrultusunda; Selahattin Demirtaş’ın ‘propaganda’dan aldığı ancak daha sonra bozulan hapis cezası adaylığına engel oldu. Bunun üzerine Demirtaş'ın parti üyeliği düşürüldü. 

PEKİ ADAYLAR KİMLER?

Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin yeniden bu görev için aday olacağı öğrenildi. Bunun üzerine Mardin İl Başkanı Musa Alkan “Değişim şart” diyerek eş genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Adaylığını açıklayan bir diğer isim ise HDP Van İl Yöneticisi Mahir Devrim Kılıç oldu.







VAN GAZETESİ

HABER: NURAY KAÇMAZ

selahattİn demİrtaŞ artik aday olamayacak van gazetesi van haberleri van son dakika haberleri hdp 4.üncü olağan kongresi selahattin demirtaş parti meclisi merkez disiplin kurulu uzlaşma kurulu pervin buldan sezai temelli mardin İl başkanı musa alkan van İ