Kuyumcularda düğün sezonu yoğunluğu

TAKİP ET

Kuyumcularda düğün sezonu yoğunluğu. Van'da düğün sezonunun başlamasıyla gözler kuyumcu raflarına çevrildi.

Kuyumcularda düğün sezonu yoğunluğu. Van’da düğün sezonunun başlamasıyla gözler kuyumcu raflarına çevrildi.
Korona virüs nedeniyle iki yıldır ertelenen düğünler, Pandeminin sona ermesiyle yeniden başladı. Ramazan ayından sonra düğün sezonunun başlamasıyla evlenecek çiftler beyaz eşya, gelinlikçi, çeyizci ve kuyumculara akın etmeye başladı. Evlenecek vatandaşlar Maddi imkânsızlıklar ve altın fiyatlarından dolayı krediye başvururken birçok vatandaş ise düğünden gelecek takılarla ödeme yapmayı hedefliyor.  
Yakupoğlu kuyumculuk esnafı Ercan isimli vatandaş “Ramazan ayından sonra düğün hareketliliği başladı. Fiyatlar biraz yüksek, bekâr arkadaşlarımız düğün heyecanıyla geliyor ama maalesef fiyatlardan dolayı biraz üzülerek ayrılıyorlar. Bu anlamda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Piyasa ramazan ayı öncesine göre daha hareketli, inşallah daha hareketli geçecek. Dünya geneli bir tedirginlik var, Pandemi sürecinden sonra Dünya’da çıkan savaşlarda ekonomiyi çok etkiliyor” dedi.

Altın fiyatlarının savaş nedeniyle yükseldiğini söyleyen Ercan, “Geçtiğimiz haftaya göre düşüş yaşanmasına rağmen altın fiyatları yine yüksek 920 liradan işlem görüyor. Savaş olasılığı piyasaları çok kötü şekilde etkiliyor. Bu durum da yeni evlenecek çiftlerimizi çok etkiliyor, onlarda heyecanla altın fiyatlarının düşmesini bekliyor. Böyle giderse düğün yapmak biraz zor görünüyor. İstediğimiz dünyada tedirginlik, gerginlik bitsin, sulhta barış dünyada barış diyoruz” diye konuştu.
Van Haber Gazetesi-Hikmetullah Yetkin - Özel 
 

düğün sezonu düğün kuyumcu van gazetesi van haber