İran'da Seçim Takvimi Belirlendi

TAKİP ET

Doğu Azerbaycan'da trajik bir kaza sonucu hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi'nin ardından ülkede yeni bir dönem başlıyor.

Geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir'in açıklamasına göre, Cumhurbaşkanlığı seçimi için tarih netleşti: 28 Haziran. İran halkı, 30 Mayıs ile 3 Haziran arasında adaylık başvurularını yapacak ve 12-27 Haziran tarihleri arasında seçim kampanyası sürecek. Ülke, belirlenen bu tarihe odaklanırken, geleceğin liderini belirleme heyecanıyla dolu."


İran'da, Doğu Azerbaycan'da bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi'nin yerine geçici olarak atanan Birinci Başkan Yardımcısı Muhammed Muhbir, ülkede yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin tarihini açıkladı. Muhbir, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ve Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyin Muhsin Ejei ile yaptığı görüşmenin ardından seçim tarihini 28 Haziran olarak duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmak isteyen adayların 30 Mayıs ile 3 Haziran tarihleri arasında gerekli başvuruları yapmaları gerekecek. Seçim tanıtım çalışmaları ise 12 Haziran'dan 27 Haziran sabahına kadar devam edecek.

 

 

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan - Van Haberleri

iran seçim vanhaber vanhaberleri