Cenaze şehir şehir gezecek

TAKİP ET

 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybettiği ve cenazesinin farklı şehirlerde defnedileceği bilgisi veriliyor.

İlk olarak Tebriz'de cenaze töreni düzenlenmiş, ardından Kum ve Tahran'a taşınacak, son olarak da Meşhed şehrindeki İmam Rıza Türbesi'ne götürülecek.

Kazada Reisi'nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim gibi önemli isimlerin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Ayrıca, helikopterde bulunan Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 üst düzey askeri yetkili ile 3 mürettebatın da kazada yaşamını yitirdiği ifade ediliyor.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri, Doğu Azerbaycan eyaletindeki dağlık bölgede kötü hava koşulları nedeniyle kaza yaptı.

Helikopterin enkazına ulaşılmasının ardından; Reisi ile Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de kazada hayatını kaybedenlerin arasında yer aldığı belirtildi.

Reisi'nin helikopterinde bulunan Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 üst düzey askeri yetkili ile 3 mürettebatın da kazada yaşamını yitirdiği kaydedildi. 

 

 

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan - Van Haberleri

 

 

 

 

 


 
 

Kaza iran vanhaber vanhaberleri helikopter