Bilim İnsanlarından Dev Bir Adım

TAKİP ET

10 yıl içinde insanların ölüp ölmeyeceğini tahmin eden bir kan tahlili geliştirildi.

 Almanya'daki Max Planck Institute for Biology of Ageing'den akademisyenler, 18 ve 109 yaş aralığındaki 44 bin 168 yetişkinden kan örnekleri aldı.16 yıl süresince deneklerden 5 bin 512'si hayatını kaybetti. Araştırmacılar da biyolojik göstergelere bakarak daha uzun yaşayan ve ölüm riski yüksek kişileri inceledi. Yaşam beklentisi konusunda diğer yapılan tahminlere göre kan test sonuçları yüzde 10 daha doğru çıktı.

 Yapılan bu kan tahlili, ölüm riskini etkileyen bağışıklık sistemi, şeker kontrolü, yağ ve iltihap gibi vücuttaki rahatsızlıkları kapsıyor. Almanya'daki bilim insanlarının, on binlerce kişi üzerinde yaptıkları tahliller sonucu kişilerin sağlık durumları ve fiziksel hassasiyetleri hakkında doğru tahminlerde bulunuldu.

 Doktorlar, kişinin kan basınca kolesterol seviyelerine bakarak gelecek yıl içerisinde hayatta kalıp kalmayacağını tahmin edebiliyor. Bu tahmin şimdiye kadar 10 yıla kadar yapılamıyordu.

max planck institute for biology of ageing akademisyen almanya bilim İnsanlarından dev bir adım biyolojik göstergeler ölüm riski kan test sonuçları kan tahlili ölüm riski ölüm riskini etkileyen bağışıklık sistemi şeker kontrolü yağ