Bebek Gelişiminde Bunlara Dikkat
Bebeklerin gelişimine ve zekasına katkı sağlayabilecek besinlerin detayları ilgililere sunuldu.
İşte bebeğinize güvenle verebileceğiniz besinler:
Yumurta: Yumurta, 6 aydan sonra bebek beslenmesinde yer alması gereken önemli bir besindir. A, D ve B1, B2, B6, B12 vitaminleri içerdiği gibi besleyici ve kolay sindirilen bir gıdadır. Bebeğin kolayca yemesi sağlanabilir.
Pekmez: Pekmez, demir içeriği yönünden oldukça zengindir. Pekmez türleri arasından keçiboynuzu ve dut pekmezi 6 aydan sonra beslenme düzeninde bulundurulabilir. Bebeklere pekmez verirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise süt ile birlikte verilmemesidir. Çünkü süt ile verilen pekmez vücut tarafından iyi emilmez. C vitamini içeren bir meyve suyu ile birlikte pekmez verilebilir.
Et: Et, bebekler için çok önemli bir besin kaynağıdır. Püre ya da kıyma şeklinde çorbalara ve yemeklere eklenebilir. Et iyi bir protein ve demir kaynağı olduğu için, 6 aydan sonra mutlaka beslenme programında bulundurulmalıdır.
Tahıllar: Bebeklerin beslenmesinde bulunması gereken bir diğer besin türü tahıllardır. Çünkü B vitamini, posa ve kompleks karbonhidrat açısından zengin olan tahıllar ek gıdaya geçişte iyi bir seçimdir.
Sebze çorbaları ve püreleri: Sebze çorbaları ve püreleri mineral, vitamin, lif ve aynı zamanda antioksidan açısından oldukça zengindir. Ve bebeğinizin bu ihtiyaçlarını karşılamada önemli görevler üstlenirler. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pişirme işlemi sırasında sebzelerin mineral ve vitaminlerini kaybetmemesidir. Bu yüzden sebze mevsimine uygun seçilmeli, az su ve buhar ile pişirilmelidir.
Bu dönem oldukça dikkatli davranılması gereken dönemlerdir. Bebek mutlaka açken yedirilmelidir. Ek besinler 1 çay kaşığı miktarında verilmelidir. Bebek ek besinlerden rahatsız olmuyorsa az ve yavaş bir şekilde arttırabilir, yeni yedirilecek olan ek besinlerden denetilebilir.