Altın Fiyatları Yükselişte

TAKİP ET

Altın, geçen haftanın son gününde ons fiyatındaki artış ve dolar kurundaki yükselişle değer kazandı.

Ancak, yeni haftaya düşüşle başlamasıyla birlikte yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın faiz politikasındaki belirsizliklerle dalgalanan piyasalarda hareketlilik bekliyor. Fed'in kararı ve ekonomik veriler altın fiyatlarını şekillendirmeye devam edecek.


Altın, geçen haftanın son işlem gününde ons fiyatındaki ve dolar kurundaki yükselişe paralel olarak değer kazandı ve gram fiyatı, günü %0,2 artışla 2.490 liradan tamamladı.

Ancak, yeni haftaya önceki kapanışının %1 altında başlayarak saat 10.10 itibarıyla gram fiyatı 2.470 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın aynı dakikalarda 4.280 liradan, Cumhuriyet altını ise 17.020 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı haftanın ilk işlem gününde %1,5 azalışla 2.360 dolardan işlem görürken, analistler, yükselen tahvil faizlerinin altının alternatif maliyetini artırdığını belirtiyor. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi %4,65 ile son 6 ayın en yüksek seviyesine yakın seyrediyor.

Orta Doğu'da sınırlı da olsa düşen tansiyonun altına olan talepteki zayıflamada etkili olduğunu belirten analistler, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğini bildiriyor.

Fed'in politika faizini son 23 yılın en yüksek seviyesi olan %5,25-5,50 aralığında tutmasına rağmen son dönemde ABD'de açıklanan verilerin ekonomideki canlılığa işaret ettiğini kaydeden analistler, perşembe günü açıklanacak ABD büyüme verilerinin söz konusu fiyatlamalar üzerinde etkili olabileceğini dile getiriyor.

Para piyasalarında, Fed'in mayısta politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını belirten analistler, bankanın haziranda faiz indirimine başlama ihtimalinin %15, temmuzda %41 ve eylülde %64 ihtimalle fiyatlandığını söylüyor.

Bugün, yurt içinde tüketici güven endeksi, yurt dışında ise ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi ve Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi verilerinin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmasının takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.350 ve 2.300 dolar seviyelerinin destek, 2.400 ve 2.430 doların ise direnç konumunda olduğunu ifade ediyor.

 

 

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan - Van Haberleri

 

altın vanhaber vanhaberleri