3 Milyonun Heyecanı: Bu Hafta Sonu Başlıyor!

TAKİP ET

ÖSYM'nin düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 3 milyondan fazla adayın katılımıyla bu hafta sonu gerçekleşiyor.

Türkiye genelinde ve KKTC'de yapılacak sınav, adayları TYT, AYT ve YDT oturumlarında bekliyor. Detaylar haberimizde!"


Bu hafta sonu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gerçekleştirilecek. Sınav, yarın ve pazar günü olmak üzere iki gün boyunca uygulanacak.

YKS'ye toplamda 3 milyon 36 bin 945 aday başvurdu

Yarın saat 10.15’te başlayacak olan birinci oturumda Temel Yeterlilik Testi (TYT) için başvuran tüm adaylar yer alacak. Pazar günü ise saat 10.15’te başlayacak ikinci oturumda Alan Yeterlilik Testi (AYT) için 1 milyon 983 bin 766 aday, aynı gün saat 15.45’te başlayacak olan üçüncü ve son oturumda Yabancı Dil Testi (YDT) için toplamda 228 bin 814 aday sınava girecek. Sınav, Türkiye genelindeki tüm illerle birlikte KKTC'de de gerçekleştirilecek.

YKS'nin birinci oturumu olan TYT, 165 dakika sürecek ve Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından toplamda 120 soru içerecek. İkinci oturum olan AYT ise 180 dakika sürecek ve Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan 160 soruyu içerecek. Üçüncü ve son oturum olan YDT ise 120 dakika sürecek ve adaylara başvurdukları yabancı dile ait soruları içerecek.

Sınav günü adaylar, TYT ve AYT için saat 10.00’dan sonra, YDT için 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar. Adaylar sınava gelirken geçerli bir kimlik belgesini yanlarında bulundurmalıdırlar. ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 17 Temmuz 2024’te açıklanacak.

 

 

Van  -  Vanhaber  - Vanhaberleri   -  Vangazetesi  

 

sınav ösym sınav ösym vanhaber vanhaberleri