Hayatta insan için en önemli, vazgeçilmez ve sadece onunla hayatı güzelleÅŸtirebileceÄŸiniz ÅŸey nedir? Yönetilen böyle bir soruya bir ÅŸekilde cevap vermek eksik olur. Böyle bir soru için üç ÅŸekilde cevap verilebilir.
1- İnsan ihtiyaçları sınırsızdır insanlar her zaman mutlu olmayı ister ve böyle bir beklentiye girer; önemli olan isteklerin ÅŸiddeti ve isteÄŸe ulaÅŸma derecesidir. İnsanın hayatını güzelleÅŸtirebilecek birinci ihtimal, isteÄŸine ulaÅŸmak ve ulaşılan isteÄŸe doymamaktır. İnsan cevabını bilmediÄŸi soruları sorgular ve cevaplamak ister, soruya tat veren ÅŸey meraktır. Farkında olmazsak bile soruya yönelten ÅŸey merak hazzıdır. İhtiyaçlar doyumla ölçülür doyurulmayan ihtiyaçları doyurmaya çalışmak mutluluktur. yani bu madde belirtimine göre cevabımız eÄŸer mutlu olmak ise yöntemimiz ihtiyacın devam edilmesi yada ettirilmesidir.
2- Sadece bir ÅŸey isteyerek hayatımızın güzel, mutlu ve vazgeçilmez olmasını bekleyemeyiz onun için hayatta çok ÅŸeyleri bir amaç doÄŸrultusunda hareket ettirmeye çalışmalıyız. Yani hayatımızın mükemmel güzellikte olması için çok güzel ÅŸartların birlikte hareket etmesi gerekir. Bu konuyu açmak gerekirse mükemmeliyetçi hayatın ÅŸartları tarif ettiÄŸimiz ,edemediÄŸimiz binlerce duygumuzdur (sevgi, nefret, kin, korku, coÅŸku, heyecan, acı, tatlı…).bu duyguların farkındalığı, tüm duyguları topladığımız bedende hissiyatını duymamamız ve o iradeye sahip olduÄŸumuz bir ortamda mükemmeliyetçi hayat tarzına sahip olabiliriz.
3- üzülüÅŸümüze mutlu olabiliriz. Mükemmeliyetçi hayat tarzımızın ÅŸartı hayatta olması muhtemel olaylarla, akıl dışı ve hiçbir zaman oluÅŸmamış olaylar oluÅŸması için zemin olmamış, olma imkanı yoktur. Bu sebeple baÅŸkasının ölümü, istediÄŸin fakat kaybettiÄŸin bir ÅŸey için üzülmek bile mutluluk sebebidir. ( bunun ÅŸartı duyguların farkında olmaktır) benim için en güzel ÅŸey korkmaktır, uçmaktır, kabus görmektir hatta aÄŸlamaktır. o kadar güzel duygulardır ki bunlar ne gariptir ki hayatımızda güzel olması gerekirken rüyada güzel olurlar. Hayattaki gerçek cennet sizce duygularımız deÄŸil mi? Duygularımız olmasaydı ihtiyaçlarımız olur muydu? İhtiyaçlarımız olmasaydı sebebimiz olur muydu? Sebep olmasaydı insan olur muydu? İnsan olmasaydı hayat olur muydu? Mükemmeliyetçi hayat tarzı bu ÅŸartlar dahilinde olması mümkündür. Bize bahÅŸedilmiÅŸ ve çekirdeÄŸimize yerleÅŸtirilmiÅŸ binlerce duyguyu niye köreltiyoruz ki, tanımak ve bilincinde olmak gerekmez mi sizce ?
|
En kısa zamanda bu edebi hazzı daha geniş kitlelere tattirmak için kitap bekliyoruz.